Стил на квадрат или Как да носим пуловер, вместо шал

x

Знаете ли какво е „scrumper”? Да, очаквано е да не знаете, защото това официално не е дума, ами хибридно съчетание между scarf (от англ. шал) и jumper (пуловер). Или иначе казано – това е наименованието на новия тренд, който е на път да завладее градския стил. Пуловер, вместо шал! Тази визия е абсолютен хит, сред модните блогъри и определено има защо.

Преди да решите: „Тенденцията не е нова и така се носят пуловери от години?”, бързаме да поясним: „Нова е и различна! Много даже.”. Факт е, че пуловерите се озовават върху раменете ни в по-топлите месеци, като чудесно решение при разходка в прохладна лятна вечер, но новият тренд няма нищо общо с познатия начин за носене на пуловер. Сега пуловерът играе ролята на шал. Буквално!

Всичко започна през есента на 2018, когато някои от модните дизайнери решиха да включат в колекциите си два-три пуловера повече, като ни предложиха да ги носим по нестандартен начин. Тогава мнозина приеха всичко това като поредното странно модно намигване и пуловерите-шалове не се радваха на особено голямо внимание. За щастие не изчезнаха, ами решиха да направят втори опит. Или пък нов дебют! Видяхме ги да се разхождат из Седмиците на модата през 2019-та, след което тенденцията получи „печат за одобрение” от Instagram, където доволно се разпростря. Какво още чакаме? Време е да се гмурнем или по-точно да се завием с шал. Така де – с пуловер!Не един, а два… за разкош

Най-лесният начин е да комбинираме пуловер, върху… пуловер. Наистина толкова просто е, колкото и звучи. Какво да направите? Облечете един мек и топъл пуловер, наметне и завържете друг, подобно на шал, като се старете да покриете и поне едно от раменете си. Това е! Вече сте в крак с модните тенденции, а освен всичко ще ви бъде и гарантирано топло и уютно!
Еднакви до доказване на противното

Разбира се, че просто да съчетаете пуловер с пуловер е съвсем недостатъчно. Имат значение цветовете, дължините, материите… Всичко! Един от най-семплите начини да носите scrumper е като да комбинирате два еднакви по цвят и максимално сходни по материя пуловера. При монохромната визия грешките са рядкост! Мислите, че плетките ще ви дойдат в повече? Тогава може да замените основния пуловер с блуза от трико, например. Или пък с тънко поло.

Бонус съвет: Ако искате да прибавите допълнителна ексцентричност , то може да обърнете единия пуловер наопаки. Така ще създадете и допълнителен акцент във визията си.
Близки и далечни

Нямате два пуловера в един и същи цвят? Това не е проблем, сигурни сме, че винаги може да намерите алтернатива, с която да постигнете не по-малко добър ефект. Естествено значително по-лесно и стилно решение е да наслояваме пуловери в близки нюанси и със сходни плетки. Но кой каза,че всичко трябва да бъде лесно? Експериментирайте толкова, колкото пожелаете. Сезонът, тенденцията и пуловерите позволяват!
Почти облечен

Уточнихме цветовото разнообразие, сега нека поговорим повече и за начините на връзване на въпросния пуловер – шал. Най-логичния вече ви го обяснихме – намятате, завързвате, готово! Друга нелоша идея е да вземете някой овърсайз пуловер, а ако нямате такъв тип в гардероба, то може да вземете назаем и от тези на съпруга ви. Ще ви свърши също толкова добра работа! Та вземете пуловера, облечете го, само през деколтето и завържете артистично ръкавите, около врата. Този хибриден шал може да носите както върху друг пуловер, така и върху любимото си палто, защото е достатъчно обемен. И топъл, разбира се!
Независимо какъв тип на връзване и носене ще изберете, дали ще се придържате към монохромната визия, или пък ще се доверите на ярките цветове, то си заслужава да разходите поне веднъж повече от един пуловер върху себе си. Пък и нека си признаем – няма нищо по-приятно от това да открием нов стилен трик, в който не трябва да инвестираме много. Е, пуловерите са недостижимо добри точно тук, все пак всеки има в гардероба си поне един. Всъщност два!


Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Pinterest

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Откраднахме ги от мъжкия гардероб.

Ако сте пропуснали
Най-четени