Козирог и останалите зодиакални знаци

x

10-Capricorn


Козирог – Овен

„Два кардинални знака брашно не мелят“ или всъщност „два остри камъка“…

Така може да започне „приказката“ между тези зодиакални знаци, но винаги има и поощрения. Да видим какви!

Козирог обича положението, ефективността, успеха и всичко това без съмнение ще го получи от темпераментния си и огнен избраник.

Овен е като предизвикателство и „пружина“, която ще изстрелва във висините амбициозния и упорит Козирог.От друга страна пък Овен ще се впечатлява от способността на Козирог да действа резултатно, а и учудващо, оказва се, че той държи /повече отколкото показва/ на сигурността и лоялността, способни да му дадат именно Козирог.

Като се дръпне чертата, можем да стигнем до извода, че тази двойка има огромен потенциал и многообещаващо бъдеще в пряк и преносен смисъл… НО! Все пак има едно голямо НО, което трябва да „преработят“, за да съхранят добрите си чувства и то е, че ако стигнат до големи различия във възгледите, споровете ще се превръщат почти в непреодолими или малки „камъчета“ ще са способни да „преобърнат общата им кола“! Защо ли? Защото и двамата са прекалено изявени индивидуалисти и трудно правят компромиси. Ясно е, че тук такива са необходими, а за да се надмогнат, почти задължително условие е да имат общ възглед и насока, тогава нищо не е в състояние да ги раздели. Изчезнат ли тези причини, различията бавно и подривно ще ги отведат в различни посоки…

Козирог – Телец

Безспорно, това е един от най- здравите съюзи в зодиака. Те са настроени на „една вълна“, по природа си приличат, ценят и харесват подобни неща и почти на подсъзнателно ниво не само се разбират, а и стимулират.

Козирог, както вече наем е земен и материален, той отговаря за „Социалното положение“, което никога не е без значение за него, а и рядко е посредствено.

Телците пък се свързват с имуществото и паричните ресурси, намират начин да ги привлекат по различен начин. Козирог е запленен от тази способност, както и от винаги перфектния вид на своя избраник.

Ако имат общ дом, той ще е задължително изискан, подреден със скъпи вещи или такива, които напомнят за „класа“, както се асоциира и цялата им връзка между другото.

Телец и Козирог са изключително упорити и праволинейни. Ако имат проблеми, тези качества ще дадат достатъчен аванс, за да се преодолеят различията, стига обаче подобна сила да не се насочи в обратната посока- неотклонно отстояване на вид позиция… тогава и цялото време на света няма да им стигне, за да се разберат.

Ахилесовата пета в тези взаимоотношения е липсата на достатъчно сензетивност към преживяванията на другия. Ако преобладава само интереса и прагматизма, страстта и лоялността могат да „увехнат“, като цвете което не е поливано…

Козирог – Близнаци

С какво може да задържи Козирог пъргавия и подвижен Близнак? Със сигурност има много достойнства, като например интелект, висока образованост /която е почти задължителна за него/, добър професионален ценз – от Козирог винаги има какво да се научи.

Друг е въпросът обаче, дали Козирог изобщо ще задържи вниманието си върху Близнаци, защото той не обича вечните промени, дори мрази несигурността, на която може да го наведе Близнака със своите настроения.

Близнак също може да се измори от закостенелия си и твърдоглав избраник, но поне няма да има кой да му пречи да си говори и обяснява на воля и то по негови теми… Всъщност, Козирог ще прояви голяма снисходителност към „недостатъците“ на партньора си, при условие Близнаците с типичната си „гъвкавост в общуването“ им докажат, че освен да приказват, действат и то „целесъобразно“, „хитроумно“ със съответните ползи…

В крайна сметка, двамата ще изкарат дълго време без злонамереност, почти на шега ще спрат да забелязват някой недостатъци, а ако не ги скрепява материален интерес ще се изненадват, че още са заедно!

Козирог – Рак

Раците държат преди всичко на домашния уют, на сигурността и лоялността в отношенията. Но това съвсем не означава, че не са амбициозни и не умеят да печелят пари. Дори напротив – това е зодиакален знак, който чрез творчески или нетрадиционен подход винаги се измъква от посредствеността. И ето че до тук, хармонията между Козирог и Рак е почти съвършена, защото Козирог е надежден, а и на кого може да се има доверие, ако не Козирог – той ще внесе сигурност за бъднините на своето семейство без съмнение.

Рак обаче държи много на своите навици, склонен е да се тревожи, понякога и за дребни битови проблеми. Тогава изпада в мрачни настроения и трябва някой да го успокои, да го утеши… Но Козирог не е сантиментален, рядко демонстрира съчувствия, той е по-скоро деен и аналитичен, така че или ще се справи с предизвикателството или ще обвини избраника си, че от „мухата прави слон“. Ракът ще изтълкува това поведение твърде лично и ще се осъмни в чувствата на любимия си. Най-опасния, бих казала неблагоприятен вариант е и двамата да се поддадат на песимистични оценки, на които така или иначе са податливи.

Ако се оставят страховете да ги водят, ще ограничат сами възможностите си или пък ще пропуснат много прекрасни моменти, затормозени от „въртележката“ на вечни притеснения.

Хубавото в тази комбинация е, че партньорите с времето успяват да оценяват все повече достойнства в другия. Така, ако преодолеят някой трудности в началото, те ще се „спояват“ все по-силно, ще се превърнат в две половини на едно цяло. Микросвят, почти самодостатъчен…

Прочетете и за останалите зодии тук: овен, телец, близнаци, рак, лъв, дева, везни, скорпион, стрелец, водолей, риби

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Късо яке от деним със свободна кройка от Trendyol

Късо яке от деним със свободна кройка от Trendyol Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Гривна и обеци Amelia Parker

Гривна и обеци Amelia Parker Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от еко кожа с шагрен от Francesca Rossi

Чанта от еко кожа с шагрен от Francesca Rossi Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шал с животинска шарка от Oltre

Шал с животинска шарка от Oltre Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Игра на принтове.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ